Social hub

COMBIS 5+: Digitalizacija i automatizacija internih procesa u fokusu kompanija u Hrvatskoj

29 Mar 2018 | COMBIS
COMBIS 5+: Digitalizacija i automatizacija internih procesa u fokusu kompanija u Hrvatskoj

Naglasak ovogodišnjeg COMBIS 5+ događanja bio je na ključnim područjima za provođenje digitalne transformacije iz perspektive sistem inženjera te na prednostima Cloud usluga.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj COMBIS i tvrtka Microsoft Hrvatska okupili su IT stručnjake na COMBIS 5+ događanju u čijem je fokusu bila digitalna transformacija u poslovanju s naglaskom na tehnološke novitete Microsoft Cloud ponude.

Na ovogodišnjem šestom izdanju COMBIS 5+ događanja stručnjaci su govorili o ključnim područjima za provođenje digitalne transformacije kroz predstavljanje tehnoloških noviteta Microsoftove Cloud ponude, transformaciju infrastrukture podatkovnog centra hibridnim opcijama u oblaku, transformaciji aplikativnih platformi u oblaku te o sigurnosti i sveprisutnom GDPR-u.

“Rastuća potreba za digitalizacijom i transformacijom poslovnih procesa dodatno ističu prednosti Clouda. Zato smo ove godine naše tradicionalno događanje posvetili sistem inženjerima i adresirali njihove svakodnevne izazove, s naglaskom na sveprisutan trend digitalne transformacije. COMBIS se istaknuo kao vodeći Microsoftov partner u provođenju Cloud transformacije u Hrvatskoj i dobitnik je nagrade Microsoft Country Partner of the Year za 2017. godinu. Izuzetno sam ponosan na naše stručnjake i zbog brojnih priznanja i zbog ostvarenih rezultata, ali i spremnosti da dijele svoje bogato znanje, a zbog kojeg već šestu godinu zaredom bilježimo velik interes za COMBIS 5+ događanje”, rekao je Hrvoje Dunkić,  direktor Sektora inovacija i razvoja strateških područja u COMBISu.

Uoči ovogodišnjeg COMBIS 5+ događanja provedeno je istraživanje čiji je cilj bio dobiti uvid u stavove sudionika o digitalnoj transformaciji općenito ali i na koji način kompanije pristupaju digitalnoj transformaciji i koje tehnologije najviše koriste. Ispitanici su imali mogućnost odabira više odgovora.

Rezultati pokazuju kako za većinu ispitanika (84 posto) digitalna transformacija predstavlja priliku za unaprjeđenje poslovanja kompanije inovativnim tehnologijama i procesima te za nešto više od polovice ispitanika (55,4 posto) predstavlja i priliku za stjecanje novih kompetencija, dok ih vrlo malo (8,1 posto) smatra kako je digitalna transformacija tek jedan od prolaznih trendova.

Spomenute rezultate potvrđuje i činjenica da je 65 posto ispitanika izjavilo kako njihove kompanije već ostvaruju određena unaprjeđenja poslovanja, a njih 58 posto tvrdi kako digitalna transformacija već značajno utječe na poslovanje kompanije. Dva područja u kojima ispitanici smatraju kako imaju najviše koristi od digitalne transformacije su  digitalizacija i automatizacija internih procesa (78 posto) te osnaživanje zaposlenika kroz nove načine kolaboracije (50 posto).

Komentirajući ovogodišnje rezultate Ilija Ranogajec, Cloud Solution Architect COMBISa je rekao: “Pozitivno je čuti da mnoge kompanije digitaliziraju svoje procese poslovanja, posebice interne procese. Također, koncept Clouda je sve zastupljeniji i u službi digitalne transformacije kompanija te jača fokus na inovativnu primjenu tehnologije. Drago mi je što smo na COMBIS 5+ događanju imali priliku za razmjenu iskustava na sveprisutnu temu digitalne transformacije jer ona predstavlja mnoge prilike, ali i izazove za kompanije.”

COMBIS

COMBIS

editor, Combis

COMBIS je vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj i jedan od vodećih pružatelja usluga u regiji.