8. ožujak

COMBIS 5+ 2017.

 

Tradicionalni COMBIS 5+ održao se u srijedu, 8. ožujka s početkom u 9:00 sati u Matis Absolut Loungeu, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

 

COMBIS 5+ događanje organizirano je u suradnji s partnerom, tvrtkom Microsoft, a cilj nam je bio ostvariti razmjenu informacija, iskustava i znanja.

 

Najveći naglasak je bio na Cloudu zatim na virtualizaciji, sigurnosti i transformaciji poslovanja, a predavanja su bila usmjerena na prikaz novih tehnologija u praksi i svega što one pružaju.

  


Pogledajte raspored događanja:

 

08:30 – 09:00 Registracija sudionika
09:00 – 09:35 Uvod
Hrvoje Dunkić, COMBIS
09:35 – 10:20 COMBIS2Cloud – poslovanje u oblaku
Ilija Ranogajec, COMBIS
10:20 – 10:35 Pauza za kavu
10:35 – 11:15 COMBIS 2.0 – transformacija nije samo buzzword
Alen Garibović, COMBIS
11:15 – 11:55 Dostupnost na Veeam način
Saša Hederić
11:55 – 12:10 Pauza za kavu
12:10 – 12:50 Transformacija poslovanja uz O365 – priče s terena
Mario Grdiša, COMBIS
12:50 – 13:20 Upravljanje sigurnošću kroz produktivnu mobilnost
Ilija Ranogajec, COMBIS
13:20 – 13:50 Iz oblaka u dashboard – OMS + Power BI, Business Intelligence za IT sustave
Juraj Perko i Karlo Bartolić, COMBIS
13:50 – 14:00 Nagradna igra
14:00 Ručak

  

Detaljniji prikaz:

 

08:30 – 09:00
Registracija sudionika

 

09:00 – 09:35
Uvod

Hrvoje Dunkić, COMBIS

 

Ovo uvodno predavanje, kao i kod naših prijašnjih druženja govori o tome kako COMBIS vidi trendove, o kojim tehnološkim novitetima ćemo govoriti, kako vam ti noviteti mogu pomoći u svakodnevnoj borbi s poslovnim zahtjevima. Govorili smo o našoj ponudi Cloud usluga, kao i o ponudi drugih tehnologija te o promjenama koje provodimo kako bismo za vas osigurali najbolja rješenja. Kao i dosad, naglasak stavljamo na primjere iz prakse gdje su naša rješenja spojena s ekspertizom omogućila realnu korist poslovanju korisnika.

 

09:35 – 10:20
COMBIS2Cloud – poslovanje u oblaku

Ilija Ranogajec, COMBIS

 

Svi znamo da je Cloud trend, svi ste čuli puno o različitim uslugama iz Microsoft Clouda, neki od vas ih koriste, neki od vas evaluiraju, no činjenica je da je na našem tržištu prihvaćanje i korištenje Cloud usluga tek na početku. Na ovom predavanju će te saznati sve o COMBISovoj ponudi usluga za Microsoft Cloud, a naši stručnjaci će vam pokazali kako da prepoznate vrijednosti za vaše poslovanje koje dobivate koristeći ih, i to na primjerima korisnika koji su već otišli u pravcu oblaka.

 

10:20 – 10:35
Pauza za kavu

 

10:35 – 11:15
COMBIS 2.0 – transformacija nije samo buzzword

Alen Garibović, COMBIS

 

Evo jedno predavanje koje nije o Cloudu. Bez obzira na trendove, servisi iz oblaka nisu ni približno dovoljni da se zadovolje sve potrebe za izgradnju i upravljanje IT sustavima. A niti je Cloud jedino čime se COMBIS bavi i čime će se baviti u vremenu koje dolazi. Ovo predavanje govori o transformaciji COMBIS organizacije, tehnologija i usluga koje nudi, a kako bismo za vas ponudili najbolje. Microsoft, VMware, Citrix, Open Source, CommVault, Veeam, Cloud, potrebne su sve kombinacije kako bismo kreirali najbolja rješenja, vodeći računa o trendovima i potrebama korisnika.

 

11:15 – 11:55
Dostupnost na Veeam način

Saša Hederić

 

Kroz predavanje ćemo vam prikazati modele dostupnosti iz jedne nove perspektive, perspektive koja je lako izvediva te dostupna tvrtkama svih tipova i veličina.

 

11:55 – 12:10
Pauza za kavu

 

12:10 – 12:50
Transformacija poslovanja uz O365 – priče s terena

Mario Grdiša, COMBIS

 

O Microsoft Office-u 365 ste manje-više čuli sve što se ima čuti. A zanima li vas kako je korištenje novih alata za kolaboraciju iz O365 platforme utjecalo na poslovanje tvrtki? Koje su izazove imali kod planiranja, implementacije i migracije postojećih platformi na O365? Što je bilo potrebno da korisnici prihvate i na najbolji način iskoriste nove tehnologije? Tijekom ovog predavanja čut ćete odgovore na ova pitanja kroz stvarna iskustva, specifične primjere i priče s terena, za nekoliko tvrtki koje su prošle svoje putovanje u oblak.

 

12:50 – 13:20
Upravljanje sigurnošću kroz produktivnu mobilnost

Ilija Ranogajec, COMBIS

 

Danas je mobilnost nešto što se smatra uobičajenim i Cloud polako postaje način na koji se odrađuje poslovanje i pružaju IT usluge. Ali što se više otvaramo prema radu u oblaku to smo sve više otvoreni za nove vrste prijetnji. Možete reći, mi nismo u Cloudu i nemamo takvih problema, ali jeste li sigurni da vaši zaposlenici već nisu tamo i da ne koriste već razne Cloud aplikacije u poslovne svrhe. Upravljanje identitetima i kontrola pristupa na temelju analize rizika, upravljanje mobilnim aplikacijama kroz hibridni identitet, klasifikacija i zaštita podataka, rano otkrivanje mogućih prijetnji, sve to čini Microsoft najvećom sigurnosnom kompanijom.

 

13:20 – 13:50
Iz oblaka u dashboard – OMS + Power BI, Business Intelligence za IT sustave

Juraj Perko i Karlo Bartolić, COMBIS

 

Microsoft Operational Management Suite skup je alata iz oblaka koji služe za nadzor i upravljanje IT sustavima. Osim toga, to je jedno od tehnoloških područja Microsoft Cloud usluga koje je u odnosu na naš prošlogodišnji 5+ najviše napredovalo. Predavanje će opisati koje sve funkcionalnosti nudi aktualna ponuda OMS-a, kroz četiri područja djelovanja: Insight & Analytics, Automation & Control, Security & Compliance i Protection & Recovery. Kroz dva demo-a ćemo pokazati analizu logova i vizualizaciju informacija korištenjem Power BI alata, kao i korištenje Power BI alata s nekim od poznatih Microsoftovih alata za upravljanje. Uz mogućnost napredne analitike, sve što trebate znati o svojem sustavu može biti na jednom mjestu.

 

13:50 – 14:00
Nagradna igra

 

14:00
Ručak

 

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na broj telefona 01/3657-532 ili pošaljite e-mail na adresu: marketing@combis.hr

  

PREZENTACIJE: